DEAD MAN – 12 TEMMUZ 2019
ÖLÜ ADAM
Daha kariyerinin başında Johnny Depp, ÖLÜ ADAM filmindeki müthiş performansıyla bir yıldızın doğduğunun sinyalini vermişti. Yönetmen Jim Jarmusch’un güçlü sinema diliyle mistik bir dünyayı bir araya getiren ÖLÜ ADAM, kısa süre içerisinde kült filmler arasında yerini buldu. 1995 yılında Cannes Film Festivali’nde yarışan ve Neil Young’ın olağanüstü müzikleriyle hafızalara kazınan ÖLÜ ADAM, Türkiye’de ilk defa sinemalarda!
Konu:
Kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan William Blake (JOHNNY DEPP), vahşi batıya uzanan bir yolculuğa çıkar. Gittiği kasabada beklediği hayatı bulamayan William, Hiç Kimse adında bir Kızılderili ile tanışır. Hiç Kimse, onun aynı isimdeki ünlü şair William Blake olduğuna inanır. Çıktıkları yolculuğun sonunda William, yepyeni bir adam olur. Hem duygusal, hem de fiziksel anlamda. Yaşadığı hayatın şartları, onu doğasına aykırı bir şekilde acımasız hale getirmiştir.
‘Blake karakteri başlarda yumuşak huyludur fakat insanın üzerini delicesine karalamak isteyeceği bir kağıt kadar bomboş, el değmemiştir.’ – Jim Jarmusch
1995 Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayı
1996 Avrupa Film Ödülleri Uluslararası Gösterim Ödülü
1996 New York Film Eleştirmenleri Birliği En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü
EkşiSözlük Yorumları:
jim yarmushun auteur kimliğini aldığı ve kendinden emin tavrını hissettirdiği siyah beyaz başrolünde johnny depp(william blake) in olduğu western filmi
stinkfist
jim jarmusch’un sadece anlatimi degil ama mukemmel goruntuleriyle de insani buyuleyen filmi.
ningyo
inanılmaz güzel müzikleri olan, oldukça huzur dolu bir film. johnny depp yine döktürmüş her zaman ki gibi.;
andy latimer
jim jarmusch başyapıtı.,
nihilanth
johnny depp bu filmde oyunculuk adına zıplayarak uzaya çıkmıştır. çünkü öyle bir performans sergilemiştir ki uzaylı gözüyle bakılsa yerdir.
huzur izlanda
izledikten sonra hafızada gerçekçi bir yer edinip zamanla gerçek bir anıymış gibi yerini saglamlaştıran bir film. kare kare garip bir hüzünle hatırlanıyor izledikten yıllar sonra bile.
fractalkisi
verdiği his sabah okul var diye kalkıp sonra cumartesi olduğunu farkedip sıcacık yatağınıza tekrar yatmak gibi olan film . müzikleriyle, kurgusuyla, sahneleri ve oyuncularıyla harika bir film.
saat kac olmus
IMDb : https://www.imdb.com/title/tt0112817/?ref_=ttfc_fc_tt